Endvidere: 1 dl jordbær- eller hindbærmarmelade 6-8 små makroner
Pynt: 250 g marcipan røde cocktailbær chokoladebogstaver (købes færdige i supermarked) 4 dl piskefløde lys og flag
Fremgangsmåde:
Bunde: Rør sukker og smør godt sammen og rør æggene i. Bland mel, bagepulver og revet citronskal og rør det i dejen sammen med citronsaft. Del dejen i 3 lagkagebunde og bag dem i lagkageforme (22 cm i diameter) ved 225 grader i ca. 8 min.
Creme: Pisk æggeblommer og flormelis sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog sammen med den flækkede vaniljestang. Hæld den kogende varme fløde i æggemassen, mens der piskes, og hæld den derefter tilbagei gryden. Bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Lad cremen svale.
Sammenlægning: Fordél jordbær/ hindbærmarmelade og creme med letknuste makroner mellem bundene. Kom marmelade i et tyndt lag på øverste bund. Rul marcipanen tyndt ud, skær den til og læg den på øverste bund. Pynt med marcipan og coktailbær samt chokoladebogstaver. Sprøjt kanten med flødeskum og sæt lys og flag i.
Kategorier på sider:
Fdselsdagslege Banana Split Brunsviger Boller Babylegetøj Chokoladekage Fdselsdagskort Runde fdselsdage Fdselsdagslagkage Fdselsdag og skudr Fdselsdag diverse Plsehorn Huskeliste fdelsdag Børnetøj Chokolade Muffins Gaver Legetøj Tøj Gaveideer Fødselsdag Gode rd til brnefdslesdag Fødselsdags invitation Gavekort Fdselsdagssange